Direktlänk till inlägg 26 januari 2023
Pers grönkålssnittar med ädelost
(10 port)
10 skivor bröd lämpligt att rosta
Olja till stekning och rostning
2,5 dl Creme Fraice
0,5 dl Majonnäs
2,5 hg Grönkål
1,2-1,5 hg Blåmögelost
1-2 tsk grov senap
1-2 tsk peppar
1 tsk salt
(½-1 tsk socker)
Skär osten i småbitar, blanda ingredienserna till röran noga men det gör inget om det är synliga småbitar ost kvar i den.
Spara några blad grönkål till dekoration. Hacka resten och stek i 5-10 minuter i oljan, så att det får en viss yta. Låt grönkålen svalna och blanda samman med röran, det blir godare om den får stå i kyl i några timmar eller en dag.
Innan servering
Sätt ugnen på 200-225 grader. Skär brödet på sniskan i trekanter, placera på plåt (med bakplåtspapper) och ringla lite olja över. Rosta i ugn i 8-10 minuter.
Ta ut brödet och klicka ut röran på varje brödbit. Dekorera varje med ett litet grönkålsblad.
Servera!
Här en bild på en grönkålssnitt i sällskap med en Toast Skagen från nyårsafton.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|