Direktlänk till inlägg 26 januari 2023

Pers grönkålssnittar med ädelost

Av Petrus Hortulanus - 26 januari 2023 22:36

 
Grönkålssnittar


Pers grönkålssnittar med ädelost
(10 port)
10 skivor bröd lämpligt att rosta
Olja till stekning och rostning
2,5 dl Creme Fraice
0,5 dl Majonnäs
2,5 hg Grönkål
1,2-1,5 hg Blåmögelost
1-2 tsk grov senap
1-2 tsk peppar
1 tsk salt
(½-1 tsk socker)


Skär osten i småbitar, blanda ingredienserna till röran noga men det gör inget om det är synliga småbitar ost kvar i den.


Spara några blad grönkål till dekoration. Hacka resten och stek i 5-10 minuter i oljan, så att det får en viss yta. Låt grönkålen svalna och blanda samman med röran, det blir godare om den får stå i kyl i några timmar eller en dag.


Innan servering
Sätt ugnen på 200-225 grader. Skär brödet på sniskan i trekanter, placera på plåt (med bakplåtspapper) och ringla lite olja över. Rosta i ugn i 8-10 minuter.


Ta ut brödet och klicka ut röran på varje brödbit. Dekorera varje med ett litet grönkålsblad.


Servera!


 
Här en bild på en grönkålssnitt i sällskap med en Toast Skagen från nyårsafton.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Petrus Hortulanus - 22 december 2023 09:45


Den 18/12 efter ett antal dagars duggregn och temperaturer uppåt 8-10 plusgrader tog jag mig änteligen i kragen och skördade de sista pantofflorna som var i jorden. Hade låga förhoppningar med tanke på att det varit 6-7 minusgrader för någon vecka se...

Av Petrus Hortulanus - 9 december 2023 10:00

Jag tänkte sätta vitlöken i mitten av november (har gjort detta 30/10-15/12 de senaste 3-4 åren) men p.g.a. snöblandat regn, mörker, elände m.m. så blev det inte av. 25/11 tänkte jag att det var hög tid men vädret hade slagit om. Jag gjorde i ordning...

Av Petrus Hortulanus - 28 oktober 2023 01:15

Gyllenbär är goda och försvinner oftast till frukost och efterrätt men det blir ju ofta stora skördar på kort tid, och då kan det ju vara kul att göra något av det hela.     Ett lass med gyllenbär (ja, jag vet att några är lite omogna) Provad...

Av Petrus Hortulanus - 21 september 2023 21:37

(recept från min mor, oklar källa från början)     Marmeladtillverkning (bilden är klickbar) 1 kg röda tomater1 citron1 vaniljstång (eller motsv mängd pulver/pasta)1 kg syltsockerReceptet räcker till 3-4 burkar á 500 g.1. Skålla tomaterna. Dra...

Av Petrus Hortulanus - 15 september 2023 16:30

  Receptet jag utgick ifrån (bilden är klickbar)   Förra veckan gjorde jag "ketchup" i enlighet med receptet i ICA:s tidning Buffé nr 8, 2023, där vi meddelas att "Tomatketchup är väldigt enkelt och otroligt gott att göra själv...", vilket är he...

Presentation


En blogg om odling, växter, grönsaker, bär, frukter, blommor, insekter, blad, bin och sånt :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards