Alla inlägg den 3 september 2022

Av Petrus Hortulanus - 3 september 2022 14:00

För en månad sedan besökte jag en fantastisk plats som ligger bara 2-300 meter söderom Centralstationen, nämligen Trädgårdsföreningen i Göteborg. (Observera att bilderna går att få upp i större format genom att klicka på dem).


   
Entrén och ett skogsparti


Marginellt bakfull efter en konsert kvällen innan promenerade jag genom den välordnade parken en tidig morgon. Tyvärr hade inte palmhuset öppnat ännu men det var ändå mycket vackert att se på; skogspartier, stenpartier, olika blomrabatter, dammar och en rosenträdgård.


 
En del av rosenträdgården

Nu har rosor aldrig varit något jag egentligen intresserat mig för men i rosenträdgården fick besökaren en pedagogisk rundvandring bland olika sorters rosor, från de absolut äldsta sorterna som finns bevarade till lite mer modernt framkorsade, allt belyst i form av små informationstavlor lite här och var.


 
Kollegor i trädgårdsarbetet


På en plats fanns också bikupor samt ett särskilt anordnat tittskåp där man kunde se binas arbete bakom glas med en informativ tavla invid!


 
Rabatt utanför Palmhuset

Utanför palmhuset fanns väldigt välkomponerade rabatter, på bilden ovan syns en smakfull kombination av Canna, Paradisblomster, Sommardahlia, Heliotrop, Fjäderborstgräs, Petunia, Blåsalvia och en annan Salvia-sort.


 
...och här en praktvädd!

Som sagt, en mycket vacker plats väldigt centralt! Ett besök rekommenderas å det varmaste vid en resa till Göteborg!

Presentation


En blogg om odling, växter, grönsaker, bär, frukter, blommor, insekter, blad, bin och sånt :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2022 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards